Fit OKÉ

Fit OKÉ is een actief coachingsprogramma voor kinderen met overgewicht. Het is een multidisciplinaire samenwerking tussen kinderfysiotherapeut, diëtist en psycholoog.

  • Fit OKÉ is voor kinderen van 6 tot 12 jaar met overgewicht (obesitas) vanuit Krimpen aan den IJssel

Wat houden de fit OKÉ bijeenkomsten in

Kinderen: Tijdens de trainingen werken de kinderen samen aan een betere conditie in onze trainingszaal of buiten. Ook worden er een aantal trainingen op locale sportclubs gegeven zodat kinderen kennis kunnen maken met deze sporten.

Ouders: Onder begeleiding van psycholoog en diëtist worden ouders voorgelicht over gezonde voeding en eetgewoonten. Er worden adviezen voor voeding gegeven (inclusief bezoek aan de supermarkt), omgaan met bijvoorbeeld pesten en het ontwikkelen van een positief zelfbeeld.

Doel van de Fit OKÉ

  • Op gewicht blijven en door lengtegroei een gezonde body mass index (BMI) bereiken.
  • Plezier krijgen in bewegen, algehele conditie verbeteren en verbeteren van het zelfvertrouwen.
  • Kennismaken met diverse sporten.

De eerstvolgende Fit OKÉ groep begint oktober 2016. Elke dinsdagmiddag om 16:30 (uitgezonderd schoolvakanties) op de locatie Heeck van Fysiotherapie Lek&Yssel op de IJsseldijk 198 in Krimpen aan den IJssel.

Voor deelname aan de Fit OKÉ is een verwijsbrief nodig van de huisarts voor de diëtist nodig. Indien nodig kunnen wij dit met uw huisarts regelen. Deelname wordt deels gesubsidieerd vanuit de gemeente en vergoed vanuit de zorgverzekering.

Wilt u meer informatie neem dan contact op met de praktijk en vraag naar Aline Vroon- van de Blom of stuur een email naar Aline@fysiotherapie-lek-yssel.nl.